Loading...
X

Reseberättelse från Indien

Indien, äntligen kommer jag! Tänk så länge jag drömt om att få resa till Indien, och så avlägsen denna dröm tett sig. Men, nu är jag här!

IMG_7345

Och det visade sig att det inte behövde vara svårare än att boka en charterresa. Det enda att tänka på var att man måste ha visum för att komma in i Indien.

Vi landade på Dabolim Airport några mil nordväst om Goas huvudstad Panaji. Transfern till Calangute tog en dryg timme.

Här bor vi på Chalston Beach Resort, som har en trädgård som sträcker sig ända ner till stranden. Hotellet har också en restaurang och bar nere vid stranden.

Goa var en portugisisk koloni ända in på 1960-talet, och kanske är det därför jag upplever miljön här som en blandning mellan sydeuropeisk och exotiskt asiatisk.

Men visst är det i Indien jag är, det märks inte minst när man möter lösa kor på gatan, eller till och med på stranden.
Tempelklockor och rökelsedoft påminner också om att jag äntligen är i mitt drömland.

Men, nästan hälften av befolkningen här i Goa är kristna, så man ser lika många kyrkor som tempel och moskéer här, vilket jag kanske inte hade förväntat mig.

Här finns en lång strand med ett livligt folkliv. Flest västerländska charterturister är det vid stranden i Candolim, och det sägs att Baga är den trendigaste stranden. Calangute är alldeles perfekt i mina ögon, och skulle jag tröttna är det lätt att ta sig till någon av de andra stränderna.

Vid stranden har jag hittat en favoritrestaurang, som faktiskt slog upp sina portar redan på trettiotalet. Den heter Souza Lobo Bar and Restaurant och serverar fisk.

IMG_1674

Naturligtvis ligger jag inte på stranden hela tiden, utan gör också utflykter för att se mer av Indien.

Igår var vi till Old Goa, som är klassat som ett världsarv. Old Goa var huvudstad under kolonialtiden och har fina hus och kyrkor bland vindlande gränder, även om allt inte finns kvar idag.

Loppmarknaden i Anjuna och vattenfallet Dudhsagar Falls, med sina 600 meters fallhöjd står närmast i tur att besöka.

Det finns så otroligt mycket att se, och mycket av det har vi runt omkring oss.