Loading...
X

Min resa till Mexiko

Jag har just kommit hem från en helt fantastisk semester, bland vajande palmer, vita sandstränder och turkosblått hav. Visst låter det som en dröm, och det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse.

Jag kunde förstås ha valt Kanarieöarna eller Mallorca för sol och bad, men jag ville se något annat, och åka lite längre bort, så jag stack till Mexiko.

Mexiko är ju varmt hela året, och det fanns massor av resmål att välja på, men jag ville till Yucatanhalvön, och där föll valet på Tulum. Tulum är en historisk plats, och inte alls så exploaterad som de andra turistorterna i området. Här finns inte en massa pooler, och hotellen med all inclusive är heller inte särskilt många. Men, det är å andra sidan inte så tätt med turister, utan det var lätt att hitta sin egen plats på stranden.

IMG_7634

Jag bodde ganska enkelt, och fick ett rum ända nere vid stranden till ett mycket bra pris.

Redan när jag kom dit förstod jag att jag gjort ett bra val. Helt underbara stränder och ett glittrande turkost hav var svaret på mina drömmar. Det blev naturligtvis inte sämre av att det faktiskt fanns mayaruiner på en klippa ovanför stranden. Självklart måste man se Mayaruiner när man är i Mexiko, och här fick jag dem på så nära håll att jag kunde gå dit.

Mycket tid tillbringades förstås på stranden, men jag hade också planerat in ett besök vid ett av världens sju moderna underverk, Chicén Itzá. Detta är ju också rester efter mayakulturen, men här hade man restaurerat delar av samhället. Det fanns flera tempelruiner, och lite speciellt var pyramiden, och platsen som var omgiven av massor av stenpelare, som man kallar Mil Columnas.

IMG_7485

En dag avsattes också för ett äventyr, med snorkling, simning med delfiner och simning i de fantastiska undervattensgrottorna som kallas celotes. Det finns mer än 3000 celotes vid Yucatanhalvön, och det ska gå att simma från grotta till grotta via de undervattensfloder som binder samman dem. Riktigt så äventyrlig är inte jag, men tillräckligt för att få uppleva den speciella stämningen som ljuset, stalagtiterna och stalagmiterna och inte minst de färgglada fiskarna ger.

Allt i allt en alldeles fantastisk resa. Dock gapar plånboken lite tom nu efter Mexiko och de andra resorna, som tur är finns det ju alltid räntefria snabblån att ta hjälp av.